vrouwenkaravaan

Vrouwenkaravaan
Abortus: het recht om te beslissen

 

Omdat het niet alleen anderen overkomt…. moet ook in België het maatschappelijk middenveld worden gemobiliseerd.

Een ongewenste zwangerschap die niet voortgezet kan worden, is altijd een moeilijk moment en vraagt een dringende aanpak. Het is best dat we ons vandaag de vraag stellen: welke wetten willen we? Met welke prioriteiten moeten kamerleden rekening houden, wanneer ze in het parlement hun stem uitbrengen ?

Het recht van de vrouw en de partners? Of een verouderde maatschappijvisie waarbij mensen die op een moment in hun leven beslissen om een zwangerschap niet verder te zetten, aan de schandpaal worden genageld ?

Een vrouw verplichten om een zwangerschap voort te zetten, is onze democratie onwaardig, ze met te gevangenisstraffen bedreigen eveneens.

Doe met ons mee op zondag 9 september om 14u. voor het Justitiepaleis te Brussel. 
Samen op stap voor een echte legalisering van abortus!

Feestelijk en solidair roept de vrouwenkaravaan op tot de mobilisatie van het maatschappelijk middenveld om zo de democratische rechten van de vrouw te verdedigen met in het bijzonder deze grootse inzet: Abortus, het recht om te beslissen !
Midden deze betoging waar iedereen welkom is, zullen groepen aanwezig zijn zoals de dokters in witte jassen (“Ik ben Willy Peers”), advocaten in toga’s, vrouwenverenigingen (o.a. Moeder, als en wanneer ik het wil), groene sjaals als steun voor de Argentijnse vrouwen, The handmaid’s Tale, Pussy Hats

Wil je deelnemen met een bepaalde groep? Contacteer ons door dit formuliertje in te vulle (klik hier)

Artiesten en Belgische persoonlijkheden engageren zich: Abortus: het recht om te beslissen !

 

Het abortusrecht: een indicator van de vrouwenrechten in het algemeen.

 

Het abortusrecht is een indicator van de vrouwenrechten in het algemeen. Een samenleving die voorstander is van gelijkheid tussen man en vrouw, laat vrouwen en partners beslissen of ze kinderen willen, wanneer, hoeveel en met wie. Dat is pas een moderne samenleving die de democratische idealen die ons land verdedigt, waard is. Jammer genoeg is dit niet de huidige stroming in Europa, en nog minder in de rest van de wereld. De rechten van de vrouw worden meer en meer teruggedraaid, geschonden,  verwaarloosd,… het is hoog tijd om tot de actie over te gaan.

 

Praktische info: